Ticket Samoa + heimwee... - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Hilde Jansen - WaarBenJij.nu Ticket Samoa + heimwee... - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Hilde Jansen - WaarBenJij.nu

Ticket Samoa + heimwee...

Door: hildeoverdegrens

Blijf op de hoogte en volg Hilde

22 Januari 2011 | Nieuw Zeeland, Wellington

En zo zit ik alweer over de helft van mijn reis... De afgelopen 3 weken heb ik op het Zuidereiland doorgebracht en nu is het Noordereiland aan de beurt.

Het leven in een hostel is leuk (een 28dorm wat minder...), genoeg mensen om mee te ouwehoeren. Verwacht trouwens niet dat je hier 8 uur achter elkaar kunt slapen, want er is altijd wel iets bizars of genants wat je wakker houdt:
- het stelletje onder je wat het erg gezellig heeft...
- de dronken overbuurjongen die 's nachts vanuit zijn bed (boven in een stapelbed) over de tas van iemand anders heen kotst
- een Aziaat die een nachtmerrie heeft en alles bij elkaar schreeuwt
- slaap je eindelijk weer, komen er mensen van het stappen terug (licht aan, licht uit, licht aan, licht uit...)

Ik heb een week samen gereisd met Annarith, een vlotte humoristische meid uit Zwitserland. Heerlijk om weer een reisbuddy te hebben. Overdag leuke dingen doen en 's avonds een afzakkertje in de bar (waar ik oa. met Jarrod, een Ozzie, aan de praat kwam. Hij is ook leerkracht, maar dan op een Aboriginal school. Hij heeft mij veel verteld over het lesgeven op deze school, wat niet altijd even makkelijk is).

Hoogtepunt van de afgelopen week was het bezoek aan het Abel Tasman National Park. Met de kayak, benenwagen, bus en watertaxi heb ik mij verplaatst in dit fantastische gebied. Wat een adembenemende natuur!

Na het afscheid van Annarith heb ik een aantal dagen gereisd met Bella (UK). Samen hebben wij een wijntour gedaan. Naast dat ik veel geleerd heb over deze wijnregio, was het ontzettend lachen (hoe langer de tour duurde, hoe gezelliger het werd). We werden goed geamuseerd: twee hilarische Engelse dames met rare acties (wie 'Absolutely Fabulous' wel eens gezien heeft, kan zich ongeveer voorstellen hoe deze vrouwen zich gedroegen. Zwaar goed vermaak dus!).

Nieuw-Zeeland is ontzettend mooi en ik vermaak mij hier prima. Maar toch... Ergens bekruipt mij een gevoel van heimwee. Heimwee naar een land waar ik mij thuis voel, ik heb heimwee naar Australie! I like New Zealand, but I love Australia!

liefs, Hilde

ps. En ja hoor! Er is nog een trip bijgekomen: naast dat ik Azie heb bijgeboekt heb ik eergisteren een ticket geboekt naar de Samoa-eilanden!

Ooh and the sun will shine. Yeah on this heart of mine. Ooh and I realise, who cannot live without. Ooh come apart without it
Daylight / Coldplay

• 22 Januari 2011 - 03:54

Dennis :

Hey Hilly,

Jij vermaak je wel he.
    Blijf lekker schrijven en genieten.
    gr

• 22 Januari 2011 - 04:49

Sacha:

eey

net ff je berichtje gelezen klinkt leuk foto's zijn erg gaaf! Ik hoop over een week of 3 in new zeeland te zijn....

Weet je al wanneer je terug naar huis gaat??

• 22 Januari 2011 - 06:45

Suus:

Heeej Hilde!
    Wat een mooie verhalen weer!
    Tof om elke keer te lezen!!
    Geniet nog maar van alles wat je mag meemaken!!
    xx

• 22 Januari 2011 - 06:54

Rene:

hey traveller,

Leuk reisverslag weer en aan de foto's te zien dat new zeeland ook erg mooi is.
    Snap wel dat je ook Aussie mist, blijf also amazing and a wonderfull time!
    enjoy!

greets, rene (still..in Sydney:)

• 22 Januari 2011 - 07:29

Hanneke (vb):

Hej Hilde!

Wat een ontzetetnd mooie foto's!!! Wist je trouwens dat de prins van Samoa mee deed in Nederland aan het tvprogramma van sbs6 Coming to Holland; Prins Zoekt Vrouw? Misschien vind hij het wel leuk om met je te kletsen over Nederland! Hahaha!

• 22 Januari 2011 - 09:36

Rob Besteman:

Hoi Hilde,

Zo beleef je nog eens wat maar weet je wat ik nou mis? Ik mis die duuzenden schapen.

groetjes vanuit Emmeloord/Doornspijk

• 22 Januari 2011 - 09:54

Esther:

hey zus!

Leuk om van je te horen en je verhalen te lezen. Kan je een stukje pancake rock voor mij meenemen? Dat lijkt mij wel lekker :)

liefs, Esther

• 22 Januari 2011 - 11:25

Maryline:

Heee lieve Hilde!!

Wat een heerlijk verhaal weer! Mooie avonturen beleef je steeds!
    Blijf vooral doorgaan met schrijven, we zijn er allemaal dol op!:D:D!

Dikke liefs uit het langzaam warmer wordende Nederland (zie: 6graden..)
    PS we missen je!! x

• 22 Januari 2011 - 12:01

Lina:

hoi hilde,

was de wijntour niet op maandagmorgen ,zoals in Zuid-Afrika?
    geniet maar drink met mate( of drink maar geniet met mate)

mam.

• 23 Januari 2011 - 14:29

Rosalie:

Hey lieve Hilde,
    Ik heb weer genoten van je verhaaltje. Wat een mooie foto's! Heerlijk dat reizen.

Liefs Roos

• 23 Januari 2011 - 18:54

Tante Gerrie:

Hoi Hilde,

Wat een mooie foto's, met ook voor ons fijne herinneringen.En wat een heerlijk weer daaro ( hartje zomer).
    We wachten nu op je verhaal over (van) het noordereiland. Doe kallum an, maar blijf genieten!

gr. tante Gerrie.

• 27 Januari 2011 - 19:39

Marianne:

weer een mooi verhaal Hilde. Zo te lezen geniet je nog iedere dag. Heb je nu meer heimwee naar Australie dna daan Nederland?? Nu ja, kan ik me wel wat bij voorstellen, het weer is niet zo lekker. Ik droom wel wg bij de foto's die jij maakt, dank je daarvoor. Pas op jezelf en tot het volgende verhaal, liefs van mij.

• 30 Januari 2011 - 22:43

Femke:

Dat National Park ziet er indd schitterd uit! Super dat je maar door blijft reizen.. Geniet er maar van. Time flies. Tot je volgende verhaal..! x