Michael & Hilde + MEGAcamper = idioot!
Door: hildeoverdegrens
Blijf op de hoogte en volg Hilde
20 November 2010 | Australië, Melbourne
Allereerst: Kan iemand mij vertellen wat er met een of ander Duits nummer aan de hand is? De Duitsers in de kroeg gaan hier uit hun dak en schijnbaar kennen veel Nederlanders het ook...
Er gebeuren hier enge dingen! Tijdens de outbacktour hadden we een lifter in het tourbusje die naar het ziekenhuis moest. Deze man was uit de woestijn komen lopen, totaal uitgedroogd. Hij zag er niet uit: blaren op zijn hoofd, rode huid en wonden. Onderweg werd de tourguide door een local gewaarschuwd dat deze man gevaarlijk zou zijn en werd de politie gebeld om hem op te pikken bij de volgende stop (3 uur later, brrr!). Achteraf hoorden wij dat een paar dagen hiervoor een drievoudige moord in Adelaide was gepleegd en dat deze man hier wat mee te maken zou kunnen hebben...
Gelukkig heb ik tijdens deze tour ook minder enge mensen leren kennen, waaronder Michael. Samen wilden wij een auto van Adelaide naar Melbourne huren (via The Great Ocean Road). Dat was nog een heel gedoe, omdat wij (natuurlijk) hier veel te laat mee kwamen. De allerlaatste auto die te krijgen was, kostte ons 300 dollar (doeg!). Onze laatste hoop was een auto voor relocation, dus van de ene plek naar de andere brengen voor 1 dollar per dag. Maar goed, dan moet er maar net een auto zijn op dat moment die naar jouw bestemming moet worden gebracht. En tadaaa! Lucky bastards dat wij zijn, niet een auto... NEE, EEN CAMPERVAN! Jullie kunnen je wel voorstellen dat we behoorlijk hebben staan stuiteren:D.
Na ons vermaakt te hebben in het centrum (inclusief kerstparade, want de kerstmania is al in volle gang... Voor ons natuurlijk geen probleem om met deze hysterische gekte mee te doen:D) gingen wij de camper ophalen. De camper was een grote verrassing! Wat een megaluxe groot monster (inclusief magnetron, broodrooster en een goede speakers die flink misbruikt zijn;)). George is er niks bij...
Naast rijden (in twee dagen meer dan 1100 km!) hebben wij ons flink vermaakt met hamburgers bakken, de geimproviseerde schouw versieren met bierflesjes, buikpijn hebben van het lachen, koffie drinken, afwassen zonder schoonmaakmiddelen en meebrullen met Adelaide FM (lees: Katy Perry, Lady Gaga en als hoogtepunt The Backstreetboys... Ja sorry, niet echt kwaliteitsmuziek... Gelukkig zijn Kings of Leon, Empire of the Sun en Mumford and Sons Australisch, dus die komen vaak voorbij). Oh ja bijna vergeten: ook nog genieten van de mooie uitzichten. Wat is The Great Ocean Road overweldigend!
Aangekomen in Melbourne hebben we de campervan ingeleverd. Helaas zaten we over de 900 km heen die we mochten rijden en bleek het dus allemaal wat duurder te zijn, maar wat heb ik mij vermaakt!
liefs, Hilde
ps. Zien jullie de temperatuur?:D
I love to have a beer with Kevin, oh I love to have a beer with Kev. We drink in moderation. And he drives me home in his big old Chev. We drink at the Town and Country, Where the atmosphere is great. I love to have a beer with Kevin. 'Cause Kevin's me mate. Mm-mm-mm
Duncan / Slim Dusty (#2 Country Pubs Downunder)
liefs, Hilde
ps. Zien jullie de temperatuur?:D
Duncan / Slim Dusty (#2 Country Pubs Downunder)
21 November 2010 - 10:15
Marlies:
Bedoel je dit butnummer???
Nein Mann, ich will noch nicht gehen
Ich will noch ein bisschen tanzen
Komm schon, Alter
Ist doch noch nicht so spät
Lass uns noch ein bisschen tanzen
21 November 2010 - 11:37
Marianne:
whaaa...wat een spannend verhaal van die man!!! whaaaaa!!! nou, eng hoor! wat een mooie foto's weer trouwens! enneee...lekker weer hoor! jaloers!!!!!!!!haha!! liefs -
21 November 2010 - 18:38
Tante Gerrie:
Allereerst erg leuk dat we even met je gebabbeld hebben.Fijn dat je werk hebt(het kan niet altijd "feest" zijn).
Het rijden, wonen en plezier maken in de camper gaat goed hé (te zien aan de bierflessen op de schouw).Vreemd hé "kerstsferen" en dat met die temperaturen! Veel plezier met je werk op "je Orchideën hoeve", en we wachten weer op je volgende verhaal.
gr.van je tante gerrie uit Kamperveen. -
21 November 2010 - 19:31
Christian:
Jij maakt echt veel dingen mee daar aan de andere kant van de wereld! Gelukkig dat het allemaal goed afgelopen is met die woestijndude. Zoals je zelf al zei is de camper idd een grote vooruitgang ten opzichte van George, van geen wonder dat je over de kilometers heen zat, haha;). Het wordt hier trouwens steeds kouder:S, dan wordt ik toch wel jaloers op die 32 graden waar jij je in bevindt.
Liefs! -
21 November 2010 - 20:29
Lina Jansen:
Hoi Hilde,
Er zijn mensen die heel vaak geluk hebben en daar ben jij er ook 1 van.
Misschien kun je bij thuiskomst wel bij de recherche aan het werk om misdadigers op te sporen.
Werk ze de komende weken, anders verleer je het misschien nog.
groetjes, pap en mam. -
22 November 2010 - 09:52
Rosalie:
Hey poppedijn,
stoer verhaal!!
Liefs Roos -
22 November 2010 - 11:30
Esther:
ps vette muts :)! ()valt ie niet van je hoofd aan de onderkant van de wereld? -
23 November 2010 - 09:40
Fam. V.d. Kolk:
hoi hilde,
ik moet heel erg m'n best doen om niet te laten merken hoe stikjaloers wij hier op jou zijn! behalve op dat verhaal met die enge kerel natuurlijk.
en vergeet george niet hè want een goed begin is het halve werk............
even met je beide hollandse benen weer op de grond; want het werken moet je natuurlijk niet verleren.
je ziet het: we zijn gewoon jaloers.
heel veel plezier toegewenst en pas goed op je zelf.
koudebibbergroeten van tante rienke en de rest. -
23 November 2010 - 18:38
Dominique Zonneveld:
Hey Hilde,
Wat een leuke verhalen allemaal. Vind het super om je avonturen te volgens. heb dan nog een beetje het gevoel dat ik in Oz zit. Moet zeggen dat ik Spot-X wel heel erg mis inclusief Trevor :-p! En heb nog altijd spijt dat ik niet die rode Mojo trui gekocht heb.
Geniet nog van je reis en alle avonturen die je mee zult maken, want de tijd gaat super snel! Of heb je daar niet zo'n last van?
Liefs,
Dominique -
23 November 2010 - 20:01
Marianne:
weer een leuk verhaal maar vooral ook mooie foto's. Je hoeft ons niet lekker te maken met die temperatuur, hier wordt het gewoon winter. Morgen wordt de eerste voorzichtige sneeuw verwacht. De temperatuur zakt nu af en toe tot onder het vriespunt. Lijkt me wel raar, kerst in de zomer. Pas op jezelf, tot het volgende verhaal. -
28 November 2010 - 03:03
Marijke:
Hej Hilde,
Thanks voor je respect op mn www.!!
Hoe is t met jou?
Je foto's zien er echt super uit zeg!!
Is het nog steeds zulk lekker weer daar?
Hier geven ze gewoon alweer sneeuw op voor van de week!
Tot wanneer blijf je in Australie?
Liefs Marijke -
28 November 2010 - 03:04
Femke:
Ik heb je foto's gekeken en ze zijn zoo mooi.
Wat maak jij daar veel mee zeg.
Ik ben stiekem wel een beetje jaloers.
Nou geniet er van hoor!!
xx -
28 November 2010 - 03:05
Gerard:
Hey Hilde,
zo te zien vermaak je je prima daar! Bevalt het een beetje om daar aan het werk te zijn? Ik kijk zelf, misschien een beetje egoistisch, uit naar het moment dat je weer terug bent. Nog veel plezier daar!