Save your life, play trivia & drive-in slijterijen
Door: hildeoverdegrens
Blijf op de hoogte en volg Hilde
29 November 2010 | Australië, Silvan
Na het grote camperavontuur deel 2 featuring Michael en Hilde hierbij weer even een update.
Na ruim twee maanden Australie zijn er toch echt een aantal dingen ik erg leuk vind:
- Overal worden aangesproken met 'love' of 'dear' (dan moet ik toch even denken aan het koosnaampje 'derne' van oma vd Kolk).
- The drive-in bottle shops: Slijterijen waar je met je auto doorheen moet rijden. Je doet je bestelling en de alcohol wordt voor je achterin de auto gezet. Als je dan toch moet kiezen tussen de McDonalds drive-in of the bottleshop drive-in...;)
- De maand 'movember': Elk jaar wordt november omgedoopt tot 'movember'. Veel mannen laten dan hun snor staan en halen op deze manier geld op voor een prostaatkanker fonds. Zelfs de meeste politici doen mee, erg grappig om te zien! vooral in het begin van de maand zien de meeste mannen er niet uit... Nou zijn hier sowieso opvallend veel Australiers met baarden (en nee, niet zo'n klein lullig baardje, maar woeste mannen met ECHTE baarden).
- De borden met waarschuwingen om niet moe achter het stuur te gaan zitten
(confronterend: 'rest or r.i.p.' Humoristisch en hilarisch: borden met triviant vragen en dan 500 meter later een bord met het antwoord. Erg grappig! KEEP PLAYING TRIVIA, IT MAY SAVE YOUR LIFE!
Maar goed, even terug naar het verhaal. Melbourne is leuk! Ik heb mij hier twee dagen vermaakt: terrassen en shoppen met Michael, Chinezen en biertjes drinken met Birgit (die ik ken van Signaal), meeten met leuke Canadezen en een sightseeing met een local. De local is in dit geval Luke, een Kiwi die al 2 jaar in Melbourne woont. Ik heb hem leren kennen tijdens het stappen in Airlie Beach. Het ideale van een local is dat diegene alle leuke stranden, terrasjes en andere gave plekken weet!
Zoals een aantal van jullie weten heb ik werk (in Silvan, een uur boven Melbourne)! Luke heeft mij hierheen gebracht (voordeel van locals: de meeste hebben een auto;)). Terwijl wij hierheen reden kwamen we erachter in wat voor mooie omgeving ik terecht zou gaan komen. Wijnvelden, bossen, heuvels en grote meren. Onderweg zijn wij dan ook een aantal keer gestopt om een wandeling te maken en te genieten van het mooie uitzicht.
Op dit moment ben ik dus aan het werk. Het werk is prima, leuker is dat ik een eigen huisje heb en een auto! Hier de volgende keer meer over, foto's van mijn paleisje volgen ook nog!
Liefs, Hilde
Australians all let us rejoice, for we are young and free. We've golden soil and wealth for toil. Our home is girt by sea. Our land abounds in nature's gifts of beauty rich and rare. In history's page, let every stage. Advance Australia Fair. In joyful strains then let us sing, Advance Australia Fair.
Advance Austrlia Fair (national anthem Australia) - Peter Dodds McCormick 1878
- De borden met waarschuwingen om niet moe achter het stuur te gaan zitten
Liefs, Hilde
Advance Austrlia Fair (national anthem Australia) - Peter Dodds McCormick 1878
29 November 2010 - 10:05
Esther:
hey Lief Deerntien!
Wha.. leuk om weer wat van je te horen en te lezen! Ik ben zeer benieuw naar foto's van je paleis en kan dus bijna niet wachten op de nieuwe foto's. Wat een gekkenhuis daar met een drank drive-in. Het lijkt Belgie wel.
Heb zin om je morgen lekker lang te spreken!!
Liefs, en dikke hugs van je zus. -
29 November 2010 - 10:07
Fam. Zweerink:
Dag Hilde,
Nu ben ik als eerste geloof ik om te reageren.
Mooie verhalen, prachtige foto's, leuk publiek, dat je daar ontmoet.... en dan ook nog aan het werk. Wat doe je daar nu precies? Ben ik heel benieuwd naar.
Geniet nog maar lang van je avonturen!
Liefs, tante Joke en oom Gerrit -
29 November 2010 - 10:24
Fransisca:
gaaf joh om alles te lezen wat je doet!
Als je het zo beschrijft zou ik het ook wel van dichtbij mee willen maken!
Ik hoop dat het werk je gaat bevallen en ik wacht op je volgende blog!
x -
29 November 2010 - 10:26
Lina Jansen:
Lieve deerne,
Dat je dat koosnaampje van oma nog weet.
Leuk om je telefonische verslagen nu ook op foto s te zien.
Over de drive in : geniet maar drink met mate. Beter dan de woorden andersom.
Werk ze en geniet daar ook van.
mam. -
29 November 2010 - 11:07
Rosalie:
Hey lieve meis,
Weer een leuk verhaaltje. Ik vind die drank drive-in ook wel wat voor hier!
Liefs Roos -
29 November 2010 - 17:44
Harmen:
Hey Hilde! Leuke foto's en mooie verslagen! Veel plezier nog op je verdere reis en succes met werken.
Geniet er van!
Je neef,
Harmen -
30 November 2010 - 09:00
Birgit:
Leuke chick!
Gaaf om je blog even te lezen, helemaal leuk dat we elkaar ontmoet hebben. over 2 weken gaan we melbourne city onveilig maken! nieuwe leuke locals ontmoeten..next!
wel teleurstellend dat ik niet in het rijtje stond van wat je zo leuk vond van Australië, haha maar dat komt wel..natuurlijk.
liefs en een x -
01 December 2010 - 22:08
Michiel:
Hee Hilde,
Goed verhaal weer hoor, miste alleen de songtekst onderaan je stukje...
Ik ben inmiddels in Nieuw Zeeland, laat maar ff weten wanneer je daar bent, kunnen we misschien meeten als je dat leuk vindt.
kus -
03 December 2010 - 21:29
Marianne:
weer een mooi verhaal en leuke foto's. Ik ben benieuwd naar je eigen huisje. Bij jou nog steeds mooi weer, hier ligt een beetje sneeuw maar alles was al bevroren toen dat viel dus het blijft mooi liggen, de eerste rondjes worden al geschaatst. Lijkt me ook wel eens lekker, de winter over te slaan en lekker aan een mooi strand lopen. Blijf schrijven, dan kunnen wij blijven meegenieten. dikke knuffel van mij -
06 December 2010 - 12:01
Rianne:
heeeey Hilde
hoe gaat het daar in Australië? Ik heb al wel een keer je verhaaltje gelezen, klinkt echt super gaaf! Goh ik dacht dat die ene echt je liefde was, megan ook haha!
xx Rianne -
06 December 2010 - 12:03
Rob:
Dag Hilde,
Inderdaad vandaag jarig alweer 52. Het gaat in Doornspijk hartstikke goed, het is nu ijzig koud - 8 zo'n beetje. Door de wind voelt het als - 15. Brrrrr
Als ik het allemaal zo lees gaat het super bij jouw, heel leuk om zo te volgen.
groetjes Rob&Willy -
06 December 2010 - 12:04
Diana:
Hoi Hilde
kijk zo nu en dan even hier hoe het met je gaat en volgens mij vermaak je je uitstekend. zou ook nog niet terug komen, hier nu koud en daar vast beter weer,
groetjes Diana