One dollar a day keeps the hostel away - Reisverslag uit Townsville, Australië van Hilde Jansen - WaarBenJij.nu One dollar a day keeps the hostel away - Reisverslag uit Townsville, Australië van Hilde Jansen - WaarBenJij.nu

One dollar a day keeps the hostel away

Door: hildeoverdegrens

Blijf op de hoogte en volg Hilde

27 Oktober 2010 | Australië, Townsville

Na alle verhalen over George, ga ik even terug naar waar het allemaal begon met onze fantastische campervan! Een camper huren is qua prijs niet echt backpacker vriendelijk. Een campervan is op z'n goedkoopst 40 dollar per dag (en dan nog 15 dollar per dag verzerkering erbij), en aangezien mijn budget dat niet echt toelaat... Maar wij konden George voor een goed prijsje meekrijgen;). In Brisbane waren er, na een muziekfestival, teveel campers en deze wilde het verhuurbedrijf graag weer 'on the road' hebben. Dus: wij mochten George meenemen voor 1 dollar per dag (ja, 1 dollar!!!!!!!) met als voorwaarde dat wij hem overal, BEHALVE IN BRISBANE, mochten afleveren.

MAAAR: De jongen die de reserving maakte was vergeten dat wij, in combinatie met deze deal, de camper maximaal 7 dagen mochten huren. En Dennis had de camper ondertussen al voor 37 dagen gereserveerd. Toen wij de volgende dag onze reservering definitief wilde maken, was de manager niet zo blij... (Wij wel:D)

Met de verzekering erbij (15 dollar per dag), hebben wij de camper voor 5 dollar per persoon, per dag/nacht! (Aangezien je voor een hostel al snel 25 dollar per nacht betaalt, scheelt dit weer mooi). Wat een geluk, met zo'n reserveringsjongen die er niks van snapt... Helaas voor ons: wie minder betaalt, krijgt minder (oftewel: een afgedankte camper waar zo'n beetje alles stuk aan is). Zo klopt de snelheidsmeter voor geen meter: hij geeft 20 km te weinig aan (wij vroegen ons de eerste dagen al af waarom we zo'n lange stoet achter ons aan hadden en waarom de politie zo raar keek...)

En nu weer even terug naar nu. Van Airlie Beach zijn we, via Dingo Beach, naar Townsville gereden. Daar hebben we de ferry naar Magnetic Island gepakt (toen captain Cook langs het eiland voer, raakte zijn kompas van slag, vandaar deze naam). En zie daar, een nieuw verhaal: CAMPERGIRLS BECOME SCOOTERGIRLS:D. Met een scooter zijn Jimmy en ik het eiland over gesjeest. Met onze fantastische helmen, voelden wij ons helemaal 2011. We zijn een nacht op Magnetic Island gebleven. Het eiland was fantastisch mooi, de megagrote vliegen wat minder. Ruik je een keer lekker, komen er allemaal rare wezens op je af (eigenlijk net als in de kroeg...).

Weer terug op het vaste land zijn wij verder gegaan met onze ontdekkingstocht. Na een pittige tocht de berg op (lees: de bus 18 km omhoog gereden over smalle, gladde, slingerende paadjes met 16 procent helling), werd ik tot 'stoere chick' benoemd. Het is gaaf om door de bergen en regenwouden te rijden. Zo af en toe komen wij fantastische watervallen tegen, waar je heerlijk in kan zwemmen. Tijdens het wassen van mijn haar, waande ik mij dan ook in een shampoo reclame. Ook kwamen we terecht bij een soort 'subtropisch zwembad in het wild': waterversnellingen, voor of na een waterval, waar je een soort wildwaterbaan van krijgt. Echt supergaaf!

De komende dagen gaan wij nog flink wat kilometers naar het noorden maken, want over 5 dagen moeten wij George alweer inleveren, helaas... Gelukkig is er deze week op de locale radio een U2 week (aangezien ze in Melbourne op gaan treden), dus dat is heerlijk rijden langs de kust met U2 in de oren!

Foto's uploaden wil nog niet echt lukken, ik zal kijken of ik dat morgen of overmorgen kan doen (want ze zijn wel echt de moeite waard:D)

liefs, Hilde

It's a beautiful day. The sky falls. And you feel like it's a beautiful day. Don't let it get away.
Beautiful day / U2

• 27 Oktober 2010 - 13:57

Esther:

Hey Zus!

YES! Ik ben de eerste!

Iemand zong ooit eens...: Afscheid nemen bestaat niet... wel dus...

Liefs, Esther

• 28 Oktober 2010 - 09:03

Anneke:

Hoi Hilde,

Gelukkig heb je je weer gemeld met nieuwe belevenissen. Hoe moet je hier ooit weer wennen?
    Fijn al die indrukken. O ja geniet!!

groetjes Anneke en Henjo

• 28 Oktober 2010 - 10:43

Ester:

Hee hilde!
    Ik heb even het mailtje gemist van je nieuwe verhaal, maar gelukkig keek ik toevallig op je site :) Wat een mazzel met die camper hadden jullie dan ja! Heel fijn! Ben benieuwd wat je allemaal nog gaat beleven ;) dikke kus, ester

• 29 Oktober 2010 - 08:14

Ina Jansen:

Hallo Hilde
    Ik heb al je verhalen gelezen PRACHTIG allemaal. Ja met een auto zie je veel en gezellig met een groep mensen, waar je mee optrekt.Ik denk even aan Amerika, toen ik daar rondtrok: uren rijden en je komt niemand tegen... ik vond dat fantastisch. In gedachten reis ik mee en wacht op je volgende verhalen over het avontuur in Australië. Hartelijke groeten tante Ina, ome Gerrit en tante Joke.

• 30 Oktober 2010 - 08:20

Manon:

He meis!

Ik keek toevallig even op je site en ik zie een nieuw verhaal! Had geen mailtje gehad!
    Wat een geluk zeg George :) Jullie weten het ook allemaal wel goed te regelen.
    Geniet nog even van George, voordat je het weet is ie alweer weg :(

Liefs Manon

• 30 Oktober 2010 - 10:48

Angela:

Haha, idd super hip die helmen! Net ouwe oma's.. :)
    Super leuk verhaaltje en super mooie foto's! xxxx

• 30 Oktober 2010 - 11:17

Marianne:

weer een mooi nieuw verhal. ik merk dat ik iedere keer als ik de mail open, uit kijk naar je volgende verhaal. Je beschrijft die natuurlijke wildwaterbaan, zoiets heb ik ook in Noorwegen gezien en ben er op allerlij manieren van af gegleden. Heel Bijzonder dat zoiets in de natuur ontstaat.

• 30 Oktober 2010 - 20:57

Femke:

Jeetje.. Jij maakt daar echt van alles mee. Geniet nog maar even van jullie camper! Die zul je vast gaan missen.

* mooie foto's weer.
    x Femke

• 31 Oktober 2010 - 01:43

Gerard:

Zo te zien geniet je volop daar!

• 31 Oktober 2010 - 10:44

Lina Jansen:

hoi hilde,
    Zo je gaat oerend hard door down under!! wat een belevenissen allemaal. En wij maar in de miezer van de herfst ploeteren.Wel vreemd dat de mail pas 31-10 bij ons binnenkwam.
    groetjes,mam

• 01 November 2010 - 16:54

Rosalie:

Whahaa, wat kan je het toch mooi brengen allemaal! Kan me voorstellen dat je je helemaal hip voelt met die coole helm ;) hehe. Ik ga snel mn mail checken want ik zag iets van jou!

Liefs Roos

• 01 November 2010 - 20:28

Tom:

Coole verhalen heb je Hilde!

Enjoy!

• 01 November 2010 - 21:14

Tante Gerrie,:

Hey nichtje,

met de scooter en van die mooie helmen op is ook wel even wat anders dan onze fam. solex tocht!
    Geniet nog even van de camper. Ome wim en ik hebben ons eerste weekendje met de camper gehad (leuk hoor)
    Bedankt voor je mooie down under kaart met lieve woorden erop.
    groet'n ook van je Ome wim.